top of page

İnstagram`da En Beğenilen Pozların Sırrı...

Güncelleme tarihi: 7 Nis 2023


Merhaba, bilindiği gibi fotoğraf çektirirken kıyafet seçiminden saç stiline, yapılan makyajımıza dikkat ederiz. İsteriz ki güzel ve beğenilen fotoğraflarımız olsun. Denizli, İzmir, İstanbul, Diyarbakır, Urfa vs. birçok ilde bulunun profesyonel fotoğrafçıların dikkat ettikleri birkaç püf nokta ile İnstagram, Facebook, Tinder gibi sosyal platformların en beğenilen fotoğraflarını çekebilir ve çektirebilirsiniz.







Kesinlikle düz duruşlardan kaçınmalıyız. Bir fotoğrafı ilgi çekici kılan en büyük etkenlerden biri vücut hatlarının belirgin olarak görünmesidir. Birçok insan bunu farklı algılasa da bilinçaltımız ilk görüşte aradaki farkı algılayıp sizin çektirdiğiniz fotoğrafı beğenecektir. Düz bir yolda araç kullanan şoförün uykusunun gelmesi gayet normal ise, hatsız bir fotoğrafın beğenilmemesi de normaldir.







Estetik kazanmasını istediğiniz fotoğraflarınızın bacak ve kol açılarına dikkat etmelisiniz. Bel kısmınızın mümkün olduğunca dik olmasına ve eklem yerlerinizin hafif kıvrımlı olmasına özen gösterin. Pozlama kısmında kompozisyon da çok önemlidir. Daha çekici fotoğraflar için konuyu (Kişi veya Obje) enstantaneleri arkasında değil önünde tutun.








Fotoğraf çektirirken veya çekerken genel olarak burun deliklerinizin çok hafif görünecek şekilde başınızı hizalamanız daha iyi olacaktır. Elinizin tersini göstermeyin ki estetik görüntü kaybolmasın. Parmak duruşlarını es geçmeyin. Başınızı biraz öne eğerek daha etkili bir bakış açısına sahip olabilirsiniz. Bilek ve parmaklardaki hafif kıvrımlar sizi daha çekici gösterecektir ve fotoğrafınızdaki bütünlüğü sağlayacaktır.






Tercih ettiğiniz saç modeliniz, duruş ve bakış açınız çok önemli. Ayak bileklerinden bacak kıvrımlarına dikkat etmelisiniz. Fotoğraflarınızın çekim açısını hafif aşağıda tutarak konunuzun daha zayıf ve uzun görünmesini sağlarsınız. Fotoğraf çekimlerinde kişiyi yukarıdan çekerseniz farklı anlam aşağıdan çekerseniz farklı anlam ifade edecektir, Fotoğraf Çekimlerindeki açı ve ışıklandırma farklı bir Blog konusu olarak ileride paylaşılacaktır.






Biz Özlemix Fotoğraf Stüdyoları olarak Türkiye genelinde faydalı olabilecek paylaşımlara devam edeceğiz. Daha fazla çekim örnekleri ile en beğenilen fotoğraflar sizinle olsun...



92 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page